sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Ministerin pätevyysvaatimukset

Julkisuudessa on kohistu kahden perussuomalaisen kansanedustajan käyttäytymisestä keväällä Tukholmassa järjestetyillä illallisilla. Eduskunnan jäsenet olivat ruotsalaisten kollegoiden  illallisvieraina ja Eduskunnan puhemies Lohela joutui poistamaan kaksi perussuomalaista naiskansanedustajaa illallisilta päihtymyksen takia.

Voiko tällaista tapahtua enää nykyaikana ? Eikö kansanedustajat voi ryypätä riittävästi kotonaan tai edes kotosuomessa ? Vieläkö halpa laivaviina kiinnostaa joitakin suomalaisia ?
Mistä  tässä on oikein kysymys ?

On tarpeen tarkastella asiaa perinpohjaisesti. Nythän on niin, että kaikilla puolueilla on omat kriteerinsä ministerin paikkojen suhteen. Näin myös Perussuomalaisilla. Kun keväällä oli tiedossa, että sosiaali- ja terveysministerin paikka tulisi vapautumaan, järjestettiin kahden kansanedustajan välillä hakuprosessi perussuomalaisella perusteellisuudella. Tällä kertaa se toteutettiin eduskunnan matkalla Ruotsiin. Kyse oli sosiaali- ja terveysministerin pestistä ja virasta, joten hakijoiden piti konkrettisesti näyttää tuntevansa ihmisten sosiaalisia ongelmia omakohtaisesti. Naiset ostivat laivalta viinalastin ja nauttivat sen Slussenilla yhdessä suomalaisten maahanmuuttajien kanssa.  Fiilis oli korkealla ja naiset saivat tärkeää informaatiota suomalaisen sosiaaliturvan puutteista. Toinen kriteeri oli suhtautuminen ruotsalaisiin. Meillähän on kouluissa edelleen pakkoruotsi taakkana. Perussuomalaiset vastustavat myös RKP:n osallistumista vuosittain hallituksen toimintaan. Naiset haistattivat illallisella huilut koko ruotsia puhuvalle isäntäväelle. Seurauksena heidät heitettiin ulos illalliselta. Tämä oli erityisen hyvä ja pätevä osoitus naisten oikeasta asenteesta.

Syksyllä sitten kuultiin Perussuomalaisen puolueen valinta. Ministeriksi valittiin kansanedustaja Mattila. Hänellä oli virkaan vaadittavaa käytännön kokemusta, ammattitaitoa ja oikeaa asennetta. Paras valittiin ja pulinat pois, kuten puheenjohtaja Soinilla on tapana sanoa.

Ei kommentteja: