tiistai 1. marraskuuta 2016

Kateellisten päivä

Marraskuun ensimmäistä vietetään Kateellisten päivänä. Silloin verohallinto julkaisee vuotuiset verotiedot. Köyhän kansan ja vähän rikkaampienkin on mahdollista zoomailla naapurien tuloja. Kateellisena voi todeta jälleen, miten itse on jälleen jäänyt nuolemaan näppejään kun kaveri on taas saanut runsaasti enemmän. Mikä epäoikeudenmukaisuus ! Jotkut pysyvästi rikkaat pitävät tätä päivää masokistien päivänä. Todella rikas voi kovaan ääneen kuuluttaa vuositulonsa ja kuullaa murhanhimoiset ajatukset ihmisten päiden sisällä. Ai, ai kun tuntuu hyvältä !

Yllättäen samat, tutut nimet ovat miehittäneet suurituloisten listat. Jorma Ollila on kärkipäässä 42 miljoonan tuloilla. Omena ei ole pudonnut kovin kauas Ollilan puusta, sillä poika Jaakko onnistui saamaan jo mukavat 16 miljoonaa. Maailman viisain, komein ja vaatimattomin pankkiiri Nalle Wahlroos sai " vain" 20 miljoonan tulot. Kateelliset voivat kuiten hämmästellä Nallen pieniä veroja, jotka olivat vain 18 %. Hänhän on kuuluisa maastamuuttaja. Nokia Risto Siilasmaa sai kasaan 14 milliä ja Sanoman Patricia Seppälä 9 milliä. Koneen Antti Herlin tyytyi pikkusummiin tänä vuonna, sillä 2,7 miljoonaa menee pelkkiin juomarahoihin.

Julkkispuolella katse kääntyy kokki Tomi Björkiin, sillä hän leipoi oivat 3,5 miljoonaa. Kansantaiteilija Vesku Loiri jäi vain puoleen miljoonaan, samoin kuin kansannaurattaja Sami Hedberg.Huutokauppa kannatti, sillä Aki ja Heli Palsamäki saivat yhteensä parisataa tonnia. Jokereiden valmentaja Erkka Westerlund sai kolme ja puolisatataa tuhatta vaivanpalkkaa. Kaikissa viihdeohjelmissa ja elokuvissa näyttelevä Aki Hirviniemi tienasi alle parisataa tuhatta (177.000 €).  Vielä kehnommin kävi toisen telkkunaaman. Roope Salminen on todistettavasti esillä vähintää kahdesti päivässä, mutta bisnekset sujuivat vain 76 tonnin edestä. Miten sitä voi myydä itseään noin halvalla ? Se vaatii talkoohenkeä. Poliitikko Anne Berner osaa sentään tehdä tiliä ministerinin hommista huolimatta. Viime vuoden tulot olivat mukavat 600000 €.

Nyt kannattaa kaivella kaikkia  tarjolla olevia tietoja, sillä pian tämäkin päivä on ohi. Oma suosikkini on uuden veikkauksen toiminnanjohtaja Olli Sarekoski. Hän tulonsa ovat 32 tuhatta, ilman
pienintäkään riskiä. Tämä on tuki vasta ensi vuoden alusta. Me pelaajat otamme kaiken riskin ja teemme pieniä tappiota pelaamalla. Sarekoski ei ota riskiä lainkaan. Vain harva on minimoinut riskit toisille yhtä hyvin kuin hän. Kaiken lisäksi mainittu 32 tonnia napsahtaa tilille joka kuukausi. Toki saan itsekin reippaasti rahaa, vaikka se on yksi viidestoista osa tästä kuukausipalkasta. Mutta ei harmita, sillä minun ei tarvitse lainkaan tulla kustannuspaikalle.

Hyvää kateellisten päivää kaikille !

Ei kommentteja: