lauantai 5. marraskuuta 2016

Eläkkeitä

Suurimpia eläkkeensaajia ovat entiset suuryritysten johtajat. Koneen ex-toimitusjohtaja Matti Ala-huhta saa 69.500 €/kk. Enson ex-toimari Jukka Härmälä saa 57.000 € ja Fortumin entinen pomo Lilius saa 50.000 €/kk.  Aika vaikea ymmärtää tätä rahantuloa. Ehkä asia on nähtävä eräänlaisena ansaittuna palkkana. Joka tapauksessa nämä hemmot ovat ansainneet jo työssäoloaikana miljoonia vuodessa. Siis palkkaa. En puhu nyt pääomatuloista. Sadan suuriman eläkkeensaajien keskimääräinen eläke on 24.000 € kuukaudessa. Nämä ihmiset ovat saaneet palkkaa keskimäärin 40.000 € kuukaudessa ! Vuositulot ova siis puoli miljoonaa euroa. Ihan hyvä !

Totta kai tämä on kateellisen panettelua ja joutavanpäiväistä vinkumista. Jokainen on eläkkeensä ansainnut. Mitä muutakaan ! Jos katsoo eläkkeensaajien koko kuvaa, asia näyttää ihan erilaiselta. Keskimääräinen eläke on 1.531 euroa kuukaudessa. Miehillä lukema on 1.750 €/kk ja naisilla keskimääräinen eläke on vain 1.167 € / kk.

Revi siitä sitten itsetuntoa, ihmisarvoa,  kunnioitusta tai vaikka elintasoa. Pieni kateellisuus on mielestäni ihan oikeutettua. Miksei vähän suurempikin kateellisuus. Joka tapauksessa tuntuu väärältä kun joku saa kuukaudessa eläkettä enemmän kun olen itse saanut palkkaa vuodessa.

Ei kommentteja: