perjantai 18. marraskuuta 2016

Eremenko kärysi kokaiinista

Vihdoinkin Eremenkon dopingsalailusta saatiin tietoa. Eremenko oli kärynnyt kokaiinista Leverkusenia vastaan pelatussa ottelussa. Asia herättää pari kysymysta. Onko Venäjällä kokaiinin tai muiden huumeiden käyttö yleistä futiksen pelaajien keskuudessa ? Voiko kokaiinia käyttävä urheilija olla huippukntoinen ja samalla Suomen paras pelaaja ? Suomalaisittain asia näyttää lievemmältä, kun kyseessä on Venäjällä pelaava henkilö. Vaikka kokaiini on Wadan dopinglistalla, on se kuitenkin myös yleisesti tunnettu huume. Eremenko saattaa olla monen suomalaisjuniorin idoli. Kokan voimalla pelaava jalkapalloilija antaa kyseenalaista esimerkkiä junioreille.

Pietarsaaren Jarossa pelannut ja valmentanut isä Aleksei on Venäjän mestari. Nyt tuli kylmä suihku omalta pojalta. Pietarsaari on pieni paikkakunta, kyselijöitä ja ihmettelijöitä varmasti riittää. Itse syyllinen voi pakoilla pari vuotta siellä sun täällä, Suomessa tai Venäjällä. Tai sitten hän puolustautuu, syyttää muita ja siirtyy telkun viihdeohjelmiin tienaamaan.

Venäjällä tuskin asia herättää suurempaa polemiikkia. Ehkä sen, että suomalainen urheilija käytti kokaiinia. Ei venäläinen. Siinä nähdään, ettei aina kannata syyttää venäläisiä dopingista. Suomessa ajatellaan varmaankin juuri päinvastoin. Venäjällä oppii pahoille tavoille.

Oli niin tai näin Eremenkon ura on vaakalaudalla. Menetys on suuri myös Suomen apealle maajoukkueelle. Kahden vuoden tauko johtaa kansainvälisen uran loppumiseen mitä suurimmalla todennäköisyydellä. Pietarsaaresta löytyy varmasti pelipaikka, mutta se tuskin kelpaa arvonsa tuntevalle pelimiehelle. Jatko edellyttää myös jatkuvaa treenaamista ja motivaatiota. Jos kokaiini kuuluu laajemmin miehen ohjelmaan, on ura varmasti paketissa. Aika näyttää mikä mies on miehiään.

Ei kommentteja: