tiistai 29. marraskuuta 2016

Dopingin uusi rankaisumalli

Terese Johaugin dopingkäry johti dopingrangaistusten uuteen malliin. Aiemmin dopingrikkeestä on saanut neljän vuoden pannan ja lievennetystä kaksi vuotta kilpailukieltoa. Nyt menestynyt urheilija voi saada alennusta menestyksensä mukaan. Kun Johaug oli maailman paras urheilija hiihdossa, hän sai vielä muutaman kuukautta lisää anteeksi. Kun Norja on hiihdon huippumaa, alennusta tuli vielä lisää. Vastaavasti nyt joku Juha Lallukka saisi muutaman kuukauden lisärangaistuksen normikuukausien päälle, koska ei ole voittanut yhtään maailmancupia. Suomikin on hiihdossä vähän sitä sun tätä

Uusi järjestelmä kohtelee urheilijaa persoonakohtaisesti. Jos sinulla on hyviä tuloksia, olet kovasta hiihtomaasta ja urheiluliittojen ja antidopingtoimikuntien jäsenet ovat täytetty maasi edustajilla, voit päästä vähemmällä. Toki sinun dopinrangaistuna pitää ihmetellä pientäkin tuomiota, mutta takanapäin voit naureskella. Hyvä esimerkki on norjalainen Sundby. Hänellä oli myös näitä kaikkea ja niinpä napsahti vain pari viikkoa kesällä. Ketä sellainen vaivaisi. Ei ainakaan rahoittajia.

Nyt siis kannattaa käyttää dopingia, jos olet huipulla. Aloittelijoille ei voi suositella dopingin käyttöä. Ensin tulokset ja sitten steroidit. Siinä selkeä oppi tuleville hiihtäjälupauksille.

Ei kommentteja: