perjantai 14. elokuuta 2020

Hyvä Suomi !

Suomen kansantalous on selviytynyt huhti-kesäkuussa 4,9 prosentin pudotuksella. Tämä on odotettua pienempi pudotus ja selvästi pienempi kuin muualla EU-maissa. Ruotsissa ja Saksassa pudotus on ollut dramaattisempi. Ruotsissa yli 8 prosenttia. Ruotsin huonoja lukuja selittää haavoittuvainen autoteollisuus. Merkittävä asia Ruotsin osalta on myöskin valittu koronalinja. Löyhä koronalinja ei ole tukenut talouden edellytyksiä vaan päinvastoin.

Anne-Mari Kiekara otti ja voitti Kalevan Kisojen 5.000 metrin juoksun. Voitti vielä reilusti. Kiekara oli huippujuoksija jo 90-luvulla nimeltään Sandell. Silloin Sandell kipitti viiden ja kymmenen tonnin matkoilla kasan kultamitaleja. Hän on täällä tänään 43-vuotiaana. Kiekara on elävä esimerkki mitä Urheiluliiton pitää tehdä yleisurheilun nostamiseksi korkeammalle tasolle. Eläkellä olevat entiset urheilijat pitää houkutella kehiin. Viren, Vasala, Harju, Näitähän riittää. Sen lisäksi entisten keskitason urheilijoiden kannattaa aloittaa treenaaminen. Kultaa on tarjolla. Taso on sen verran heikko. Eteenpäin Kiekaran viitoittamalla tiellä. Stig Framot (ei mitään tekemistä samannimisen entisen radiojuontajan kanssa)!

Alko on myynyt 40 prosenttia enemmän roseviiniä kuin edellisenä vuotena. Tämän lisäksi valkoviinien myynti on noussut punaviinien rinnalle. Tässä näkee kuinka Suomi ja suomalaiset ovat ovat tulleet fiineiksi eurooppalaisiksi. Siihen tarvittiin vain koronaepidemia ja hui hai, meistä tuli fiksuja. Viime vuonna Alkon myydyimpien tuotteiden kolmikko oli väkeviä viinoja; Leijona, Kossu, jne. Vielä on toki haasteita, mutta kun suunta on oikea, tavoite on hitusen lähempänä. Nyt voidaan jo sanoa, että olemme osa Eurooppaa.

Valtion budjetti julkistettiin eilen. Hyvältä tuntuu. Alijäämää on toki miljardeja, mutta muuten kaikki menee kohti onnellista elämää. Työllisyyttä parannetaan. Oppivelvollisuutta pidennetään. Alkoholin ja tupakan veroja nostetaan. Nämä ovat moraalisia viittaus siihen, mikä on hyvää ja mikä ei. Velat maksaa tuleva sukupolvi. Parhaassa tapauksessa vielä syntymätön sukupolvi. Me nykyihmiset jatkamme samalla elintason viitoittamalla tiellä. Pahat kielet kertovat, että tämän Vanhasen budjetin tarkoitus on pelastaa Marinin hallitus. Miten vain. Samalla pelastuu Suomikin. Naatitaan enneko laakastaa, sanoi savolainen.

Koronaviruksen toisen aallon katkaisemiseksi annettiin maskisuositus. Suomessa osataan olla järkeviä. Kaikkia keinoja ja kikkoja ei otettu heti ensimmäisessä aallossa käyttöön. Nyt tuntuu kuin uuteen aaltoon olisi ihan uudet keinot. Kaikkein parasta on kuitenkin se, että hallitus maksaa
vähävaraisten maskit, eikä tulotasoja tarkasteta. Minä ainakin olen vähävarainen. Ainakin, jos verrataan Nalle Wahlroosiin ja Antti Herliniin.

Ei kommentteja: