lauantai 15. elokuuta 2020

Iloisia ja vähemmän iloisia asioita

Juomayhtiö Hartwall haluaa nostaa lonkeroidensa myyntiä. Olympiastadionin korjauksen valmistumisen kunniaksi Hartwall tuo myyntiin Brandy long drinkin. Vuoden 1952 olympialaisiin tehtiin ginilonkeroa ja brandylonkeroa. Nyt brandyä ja pommacia yhdistävää vanhaa tuttua tuotetta saadaa kaiken kansan nautittavaksi. Samalla Hartwall kertoo järjestävänsä 14.11.2020 Vuoden harmain päivä-tapahtuman. Tapahtuma järjestettiin ensi kerran 2018. Päivä vietetään marraskuussa, koska se on tällöin lonkeron harmaa.

Israelin ja Arabiemiraattien solmimat diplomaattisuhteet antavat toiveikkuutta Lähi-idän rauhanneuvotteluille. Israelin kerrotaan luvanneen vetäytyä Länsirannan palestiinalaisalueilta, mutta sittenmin Israel on kiistänyt tämän tiedon. Diplomaattisuhteiden solmiminen on sulka presidentti Trumpille ja hänen hallinnolleen. EU ajaa edelleen Israelin ja Palestiinan omia valtioita ratkaisuna kriisiin. Maiden edustajat tulevat lähiaikoina allekirjoittamaan yhteistyösopimuksia, joilla käynnisttään lukuisia yhteistön muotoja ja avataan maiden lähetystöt.

Venäjältä kantautuu hyviä koronauutisia. Maan terveysviranomaiset kertovat kehittäneensä uuden koronarokotteen. Rokotetta annetaan syksyllä terveysviranomaisille. Puolet 3000 venäläislääkäristä ei kuitenkaan halua itse kokeilla rokotetta kerrotaan netissä tehdyssä kyselyssä. Rokotteen käyttöönoton aikaista ajankohtaa pidetään riskinä. Testejä tulisi tehdä ensin enemmän ja positiivisten tulosten myötä lanseerata yleiseen käyttöön.

Kataloniassa on masennukset päivät. Ei, kyse ei ole tällä kertaa alueen itsenäisyyden romuttumisesta. Katalonian ylpeys Barcelona otti Mestareiden liigan puolivälierissä pataan Bayern Muncheniltä lukemin 2-8. Tämä tapahtui kaiken lisäksi kotipelissä. Vastikään Barca jäi Espanjan liigassa toiseksi arkkivihollisen Real Madridin voitettua mestaruuden. Valmentajan päätä vaaditaan vadille, mutta se
tuskin riittää. Nyt on maan suru, kriisin paikka ja muutoksen tornaado odottaa seuraa.

Valko-Venäjän kuohunta ja mielenosoitukset jatkuvat. Nyt perusduunarit ovat astuneet osoittamaan mieltään. Pidätettyjä mielenosoittajia on vapautettu ja he ovat näyttäneet lukuisia pahoinpitelyn jälkiä
medialle. Presidentti Lukashenka yrittää epätoivoisesti vakuutella, että mielenosoituksia johtavat Latviasta, Liettuasta, Hollannista ja Venäjältä tulleet ulkopuoliset vihanlietsojat. Nyt Lukashenka on soitellut myös Putinille. Valko-Venäjän mielenosoitukset eivät Lukashenkan mukaan uhkaa vain Valko-Venäjää. Kuulostaa jotenkin tutulta kuviolta. Tuleekohan kohta avunpyyntö veljeskansalta ? Latvian presidentti ilmoitti, ettei jääkiekon MM-turnausta voida pelata Valko-Venäjällä. Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Fasel ilmoitti pikaisesti, että kyllä pelataan. Liittoa eivät kiinnosta ihmisoikeudet ja demokratia. Ainoastaan peli. Ja sen nimi on raha.

Ei kommentteja: