lauantai 29. elokuuta 2020

Voi harmin paikka !

Ruotsin yleisurheiluliitto on harmistunut Suomi-ottelun kovista kustannuksista. Ruotsalaiset eivät voi majoittua Tampereelle vaan heidän tulee lentää molempina päivinä Ruotsiin. Lisäksi heidät pitää testata koronan takia. Lennot aiheuttavat sadan tonnin kulut. Puhumattakaan testeistä. Sadan viidenkympin testit sadalle urheilijalle tekee vielä viisitoista tonnia lisää. Kannattaako näitä maksaa, jos niillä saa vain pari voittoa Suomesta ?

Maailman paras formula-auto Ferrari on ollut vaikeuksissa. Tehtyjen testien mukaan Ferrarin nopeus on pudonnut viime vuotisesta, kun kaikkien muiden autojen nopeus on parantunut. Testit kertovat, että Ferrari on jäänyt peräti 1,32 sekunttia viime vuoden ratakierroksesta. Jopa Kimi Räikkösen surkeaksi haukkuma Alfa Romeo on parantanut kierrosaikaa 0,98 sekunnilla. Mitä, jos kukaan ei osta enää näitä muutaman sadan tonnin Maranellon punaisia ?

UPM:n hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos varoitteli jo talvella, että mikäli paperimiesten palkat ja vaatimukset ovat näin suuria, joudutaan lopettamaan tehtaita. Kukaan ei kuunnellut eikä ottanut Nallen puheita todesta. Ehkä Nalle olikin jo sopinut toimitusjohtaja Pesosen kanssa tehtaiden lopettamisesta. Paperiliiton mukaan duunarit haluavat osansa tehtaiden voitoista. Palkat ovat 4.100-4.600 €/kk. Pesosen palkka nousi viime vuonna 6,4 miljoonasta eurosta seitsemään miljoonaan euroon. Wahlroos saa hallituksen puheenjohtajana 190.000 euron vuotuisen palkkion. Hänen omistamiensa UPM: n osakkeiden arvo on tänä päivänä seitsemän miljoonaa. Se on toki vain prosentin Wahlroosin 700 miljoonan euron omaisuudesta. Oli niin tai näin, paperimiesten palkat ovat aivan liian korkeat ja kun Wahlroosia ei kuunneltu, tehtaat lopettavat toimintansa.

Norjan paras mieshiihtajä tai ainakin entinen sellainen, Peter Northug on kärynnyt kokaiinipäissään autolla ajosta. Voi, voi ! Nyt entinen kanssakilpailija Sami Jauhojärvi on antanut veljellisiä ohjeita kokaiinin makuun päässeelle miehelle. Northugin kannattaa alkaa harrastamaan ralliautoilua, sillä
siinä on jännitystä, vauhtia ja kauniita naisia. Mitä sitä entinen hiihtäjä muuta kaipaakaan. Onkohan meidän "Mustilla" omakohtaista kokemusta asiasta ?

Virolahdella toiminut Zsar-ostoskylä joutuu selvitystilaan. Vielä viime vuonna kävijöitä oli vajaa puoli miljoonaa. Nyt venäläisturistien puute ajoi ostosparatiisin ahdinkoon. Selvitysmies yrittää myydä rahanarvoiset kiinteistöt ja velkojat perivät saatavat. Se oli sen tsaarin tarina.

Suomen kansan lahja Perussuomalaiselle puolueelle... Ei ! Keski-Suomen lahja Eduskunnalle... Ei, ei ! Viitasaaren lahja EU parlamentille, Teuvo Hakkarainen, on purkanut kihlauksen hondurasilaisen Stephanien kanssa. Kuusikymppinen Hakkarainen ja 28-vuotias nuorikko ehtivät olla yhdessä vain hetkittäin koronan takia. Stephanie oli pyytänyt Teuvoa lähettämään rahaa Hondurasiin. Teuvo kehoitti morsmaikkua hakemaan töitä. Morsian veti herneen nenään ja ero oli edessä. Hakkarainen on tullut tunnetuksi runsaasta alkoholinkäytöstä, naiskansanedustajien kourimisesta humalassa,
yhteyksistä Bandidos-rikollisjengiin, rasistisista kommenteista sun muusta. Mikään epäinhimillinen ei ole tälle miehelle vietasta. Joka tapauksessa Hakkarainen aikoo hakea Hondurasista pois kalliin kihlasormuksen.

Loimaalle tuli jo toistamiseen eurojackpotin päävoitto. Edellisen kerran voitto napsahti helmikuussa 2018. Harmillista tässä on kuitenkin kaksi asiaa. Emme asu Loimaalla emmekä käy Loimaan Prismassa tai Citymarketissa. Nimittäin pelaaminen näissä kahdessa kaupassa tuo voitot kotiin.

Venäjän dopingtoimiston johtaja Juri Ganus on erotettu tehtävästään. Hän on uskaltanut arvostella Venäjän dopingia ja testausta. Kesällä hän sanoi pelkäävänsä, että hänet murhataan ja otti verinäytteitä säilytettäväksi. Lisäksi hän kertoi, ettei ole tekemässä myöskään itsemurhaa. Ganusta ei kuitenkaam ole ainakaan vielä myrkyttetty. Hänet on vain erotettu, vain dopinghommista.

Ei kommentteja: