torstai 27. elokuuta 2020

Onnittelut !

Rostis on nimeltään uusi suomalainen menestysresepti. Se valittiin lukuisten ehdotusten joukosta parhaaksi. Voittoreseptin takaa löytyy leipomo Rosen. Pitkään tahkottu kisa ratkesi viime metreillä omaperäiseen toteutekseen. Ruiskuoren sisällä on riisipuuroa ja munavoita. Ainutlaatuinen keksintö. Upea tuomaristo maailman parhaan keittiömestari Jyrky Sukulan johdolla päätyi tähän spesiaaliin ratkaisuun pitkän pohdinnan jälkeen. Olen itsekin tehnyt joskus karjalanpiirakoita ja laittanut päälle munavoita. Hyvää ! Hienoa, että maamme perinneruokien reseptejä tuodaan esiin uudella tavalla. Voisiko tätä alkaa myymään Ruotsissa tai vaikka Virossa, Euroopasta puhumattakaan ?

Onnittelut Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pencelle.  Hän avasi tulevan presidentivaalien kampanjoinnin tiivistämällä tärkemmän asian yhteen lauseeseen. "Äänestäjät, ette ole turvassa Joe Bidenin Amerikassa".  Aivan loistava ennustus juuri kun kymmenet tuhannet amerikkalaiset ovat kuolleet ja yli miljoona on sairastanut koronaan. Maan työttömyysluvut ovat huipussaan ja koko talous kuralla. Monien kaupunkien kaduilla surmataan ihmisiä ja mielenosoitukset jatkuvat lakkaamatta. Metsäpalot ja hurrikaanit tuhoavat maita ja kaupunkeja. Luulisi, ettei tästä voi enää yhteiskunta mennä pahemmaksi. Mutta mitä vielä. Ajatukset virtaavat vaahtopäin kalvakkaan Pencen päässä. Betonikin kalpenee ilmeettömän varapresidentin rinnalla. Tässä on mies, joka voi pelastaa Yhdysvallat. No, ainakin Washingtonin. Tai Pencen kotikaupungin. Ehkä hän pelastaa oman perheensä Bidenilta ?

Onnea SUL. Päätös Ruotsi ottelusta kesti, mutta pystyitte kuitenkin tekemään lopulta päätöksen. Päätös se on nahkapäätöskin. Nyt ruotsalaisia urheilijoita kuskaillaan lentsikalla Pirkkalaan päivittäin. Turkukin olisi ollut paljon lähempänä. Kiitoksena siitä Ruotsi voittaa sekä miesten että naisten ottelut. Ei sen väliä. Korona uhkaa, mutta tärkeämpää on yleisurheilu. Näinhän se on. Toivottavasti presidentti Niinistö tulee kasvomaskeineen myös näihin kisoihin. SUL pystyi myös toiseen päätökseen. Valmennuksen päälliköksi valittiin Jarkko Finni. Hän on toiminut Ylen tv:n
yleisurheilun asiantuntijana. Valmennuksen johtajan paikalle valitaan kaksi henkilöä. Finni toimii
urheiluohjelmien kommentaattorina ja toinen, vielä valtsematon henkilö, johtaa valmennusta. Siitä se Suomen yleisurheilu saadaan taas raiteilleen. Näillä eväillä ehkä voitetaan Ruotsikin, joskus.

A-studion ja Ylen paras ajankohtaistoimittaja Katri Makkonen lähtee Milttonille pomoksi. Onneksi olkoon. Makkonen on ajankohtaisstudiossa sama mitä Antti Kuronen ylen ulkomaan toimituksessa. Minne kaikki hyvät oiken lähtevät ? Atte Jääskeläinen, Ruben Stiller, Arto Nurmi, Sanna-Kaisa Ukkola, Tapio Suominen ?

Onnea Lionel Messi ja koko maailman jalkapalloa rakastava väki. Maailman paras jalkapalloilija lähtee Barcelonasta ja tulee viihdyttämään jotain muuta seuraa ja sen faneja. Messi on jättänyt monet ihailijansa hankalaan asemaan, kun fani on joutunut valitsemaan diggaako sekä Messiä että Barsaa. Nyt se aika on takanapäin ja ManU, Liverpool, PSG, Juventus voivat ostaa legendan kotikaupunkiin.

Onnea Postin tulevaisuutta pohtineelle työryhmälle. Vuonna 2022 postinkantoa vähennetään kolmeen päivään. Itse olin luullut, että Posti on jo aikaismmin lopettanut tiistain ja perjantain jaot. Ei sen väliä, sillä kirjeitähän tulee noin pari kappaletta kuukaudessa. Postin pääluottamusmies valitti, että palvelutaso heikkenee. Totta ! Totta on, ettei jatkossa posti tuo mainoksia joka päivä. Postinkantajan kanssa ei myöskään voi enää jutskailla laatikolla elämän käänteistä. Toisaalta, tarvitseeko joku Postia ? Kuljetusfirmat osaavat kuljettaa paketteja tänäkin päivänä. Kai ne rahasta voivat viedä kirjeen kerran kuussa haja-asutusalueelle.

Näytteljä Macauley Culkin täyttää 40 vuotta. Onnea ! Mies on ollut yksin kotona ainakin kolmekymmentä vuotta, mutta silti hän hymyilee ja voi hyvin. Siinä mallia kaikille koronasta kärsiville valittajille. Kotona voi olla myös kivaa. Toki Culkinin kotia ovat yrittäneet häiritä erilaiset murtovarkaat sun muut, mutta mies on aina vaan vauhdissa ja voi hyvin.

Onnea Maria Veitola ! Hänet valittiin pelastamaan pahasti tappiollista Stockmann tavarataloketjua. Stockmannin konkurssi alkoi siitä, kun maamme rikkain kymmenys huomasi mahdolliseksi ostaa samja tuotteita Tokmannilta, Lidlistä ja kaiken maailman Kärkkäisiltä. Kukaan ei enää näyttäytynut Stockan kahvilassa. Veitola tunnetaan telkun ohjelmasta, jossa hän punkee julkkisten kotiin yöksi ja kuulee satumaisia tarinoita ja salaisuuksia. Nyt Veitola kutsuu julkut Stockmannille yöksi. Samalla kansa ja julkut näkevät, että Stokka on se vanha tuttu perinnekauppa, josta saa ylihintaisia tuotteita.


Ei kommentteja: