sunnuntai 9. elokuuta 2020

Raittiusyhdistys Peltolammin Koitto

Tänään perustettiin raittiusyhdistys Peltolammin Koitto. Yhdistyksen tarkoituksena on varjella jäsenistön raittiutta ja moraalisia elämäntapoja. Tarkoitusta varten yhdistys järjestää ulkoliikuntaa, viherkasvien hoitoa, gastronomista maistelua, painonhallintaa, kirjoituspiiriä, taidetoimintaa, ostosretkiä, penkkiurheilua, sudokuja ja elokuvailtoja. Yhdistyksen jäsenten velvollisuutena ja tehtävänä on tarkkailla oman jäsenistön raittiuden etenemistä ja moraalisia käytöstapoja ja raportoida siitä hallituksen jäsenille.Yhdistys kerää lahjoituksia ja avustuksia toimintansa rahoittamiseksi. Jäsenmaksu on kuluvalta vuodelta yksi euro. Vuosittain jaetaan yhdistyksen jäsenistölle apurahoja sosiaalisin perustein.

Vuosikokouksessa päätetään toiminta- ja taloussuunnitelmasta, valitaan yhdistyksen hallitus, yhdistyksen sihteeri ja rahastonhoitaja. Puheenjohtajaksi valitaan kovaäänisin henkilö huutoäänestyksellä. Toimihenkilöt voivat olla myös yksi ja sama henkilö. Uudet jäsenet hyväksytään anomuksesta vuosikokouksessa. Lahjoitettu avustussumma edesauttaa jäsenyyden vahvistamisessa. Tämän hetkinen jäsenmäärä on yksi jäsen.

Peltolammin Koitto kuuluu jäsenenä raittiusliitto Moraalin Vartijoihin ja poliittiseen kansalaisjärjestöön Vallan Rakkikoirat. Nykyisten sääntöjen mukaan yhdistys voidaan lopettaa välittömästi, mikäli yksikään sen jäsenistä hukkuu esimerkiksi viinan kiroihin tai edes vilkaisee Peltsun Saluunan suuntaan.

Ei kommentteja: