lauantai 8. elokuuta 2020

Kimchi II


Tein muutama viikko sitten etelä-korealaista kaalisalaattia, kimchiä pikaohjeella. Ostin Pirkka kimchiä ja päättelin sitä syödessäni miten teen samanlaista. Se onnistui hyvin ja nyt kimchit on syöty. Ajattelin tehdä uuden satsin enemmän oikean suuntaisella ohjeella. Sanoisinko enemmän paikallisella (korea) korostuksella.

Ainekset
1 keskikokoinen kiinankaali
3 rkl suolaa
1 rkl sokeria
1 ltr vettä

3 uutta sipulia
3 rlk inkivääriä
3 rkl valkosipulia
1 rkl chiliä
3 rkl kalakastiketta

Pilkotaan kiinankaali suikaleiksi. Kiehautetaan vesi, jossa on sokeri ja suola. Jäähdytetään liemi. Kaadetaan liemi kiinankaalin päälle. Laitetaan teevati painoksi ja annetaan levätä 12 tuntia huoneenlämmössä.

Kaadetaan neste pois kiinankaalista. Huuhdellaan niitä vedessä ja kuivataan. Pilkotaan sipulit viipaleiksi. Raastetaan inkivääri ja valkosipuli. Hierotaan inkivääristä, valkosipulista, chilistä ja kalakastikkeesta morttelissa tahna. Sekoitetaan kiinankaali, sipuliviipaleet ja tahna. Laitetaan teevati painoksi. Annetaan levätä huoneenlämmössä vuorokausi.

Laitetaan kimchi säilytysrasiaan jääkaappiin. Annetaan maustua kaksi vuorokautta.

Lopulta se on valmista. Tulta ja tappuraa. Ihanan voimakas maku, joka sopii leivän päälle, salaatiksi, lisäkkeeksi tai ihan sellaisenaan.



Ei kommentteja: