torstai 20. elokuuta 2020

Lätkää

Kesästä ja koronasta huolimatta lätkää pelataan.

NHL:n pudotuspeleissä on meneillään ensimmäinen kierros. Pelejä pelataan ilman yleisöä. Joukkueet ja pelaajat ovat kuplassa eli eristyksissä. Toiselle kierrokselle paikan ovat varmistaneet Tampa, Boston, Colorado ja Vegas. Neljästä muusta paikasta kisa on kesken, mutta vahvoilla ovat NY Islanders, Philadelphia, Vancouver ja Dallas. Pudotuspelien pistepörssin kakkosena on vielä Sebastian Aho, mutta Carolina putosi jatkosta. Pistepörssin vitoseksi nousi vahvan Coloradon Mikko Rantanen. Myös saman seuran Joonas Donskoi on väläytellyt taitojaan. Bostonin Tuukka Rask jätti pelit kesken ja lähti kotihommiin. Dallasin Heiskanen ja Hintz ovat myöskin esitelleet osaamistaan menestyksellisesti. Niin myös Montrealin Armia ja Lehkonen. Stanley Cupin mestari on selvillä viimeistään 4.10.

Oma suosikkijoukkueeni Tampereen Ipa pelasi ensimmäisen harjoituspelinsä Jypiä vastaan. Selvä 6-2 voitto kirjattiin tilastoihin. Iloisia uutisia on kerrottavana tulevaa kautta ajatellen, sillä Lukas Dostal, Matias Maccelli, Lassi Thomson ja Arttu Ruotsalainen ovat mukana Ilveksen joukkueessa. NHL seurat ovat päästäneet pelaajat takaisin Suomeen. Toisin sanoen pelipaikkaa ei vielä löydy taalasarjan joukkueista. Lisää pelejäkin alkaa pikku hiljaa tulla. Kolmena seuraavana viikonloppuna pelataan 3vs3 turnaus kuuden joukkueen voimin. (Pelataan kolmella kolmea vastaan kaksi 10 minuutin erää.) Syyskuussa Ilves pelaa CHL:ää Muncheniä vastaan. Varsinainen liigakausi alkaa lokakuun alussa.

KHL on myöskin aikeissa aloittaa kautensa. Pientä epäselvyyttä liittyy matkustusrajoituksiin. Sarjassa pelaa joukkueita Suomesta, Latviasta, Valko-Venäjältä, Kazakstanista, Tsekistä, Slovakiasta, Kroatiasta ja Kiinasta. Ja tietysti Venäjältä. Muuttavatko joukkueet sarjan alkaessa Venäjälle ? Vai pelaavatko ulkomaiset joukkueet Venäjällä kerralla ison määrän ja palaavat sitten laranteenin kautta kotiin ? Monta mutkaa näyttää olevan matkassa. Mutta naapurimaassa on kyllä nerokkaita rahamiehiä, jotka ratkaisevat nämä koronarajoituksetkin. Olisiko nyt mahdollista kokeilla uutta venäläistä rokotetta ?

Valko-Venäjän MM-kisoista on riittänyt mielipiteitä. Yhtenä monista " Aurinkokuningas" Juhani Tamminen. Häneltähän löytyy mielipide lähes kaikkeen, joka liittyy lätkään. Tamin mukaan kisat pitää pelata Valko-Venäjällä, sillä presidentti Lukashenka on kiekkomiehiä. Oi, mitä ajatuksen virtaava Tonava keksii seuraavaksi ? Ovatkohan Bolsonaro, Erdogan, Trump ja Kim Jong-un kiekkomiehiä ? Putin ainakin on ! Seuraavat kisat voitaisiin pelata siellä.

Ei kommentteja: