keskiviikko 19. elokuuta 2020

Jauhelihapannari


Maukkaitten ruokien ei aina tarvitse olla monimutkaisia. Jauhelihapannari on yksinkertainen ja ruokaisia. Jokainen voi maustaa ja viritellä pannarista oman näköisensä eli makuosensa. Tässä minun viritelmäni :

Ainekset
6 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
Suolaa
Sokeria

400 gr sika-nauta jauhelijaa
2 tomaattia
2 sipulia varsineen
2 valkosipulin kynttä
1 rkl ketchuppia
Öljyä
Suolaa
Mustapippuria
Oreganoa
Basilikaa
Korianderia
Tilliä

Tehdään perinteinen pannaritaikina. Murskasin tomaatit sauvasekoittajalla soseeksi. Pilkoin sipulit ja
valkosipulit pieniksi palasiksi. Paistoin pannulla sipuleita ölyssä. Lisäsin jauhelihan ja tomaattikastikkeen. Lopuksi lisäsin mausteet ja yrtit. Annoin paistoksen hautua hetken kypsäksi.
Levitin pannariseoksen pellille. Sirottelin jauhelhamuhennoksen sekaan. Laitoin uunin 200 asteeseen (kiertoilmauuni) 15 minuutiksi ja sitten 175 astetta 10 mnuutiksi.

Maukasta, pizzamaista. Pannarissa on sen verran sokeria, että päihittää tavallisen pizzan. Hyvää suolapalaa oluen, vichyn tai veden kanssa.


Ei kommentteja: