torstai 6. elokuuta 2020

Politiikan uusi aalto

Presidentti Niinistö on uudistanut presidentin toimenkuvaa. Nyt Niinistö on alkanut kiinnittää huomiota sotaveteranien asioihin. Hänellä on tukenaan aina yhtä raikas ja nuorekas puolisonsa. Aikaisemmin presidentit jaarittelivat ulkopolitiikasta. Eihän siitä totta vieköön löydy mitään tekemistä, sillä Suomi on kaikkien kaveri ja kaikki ovat Suomen kavereita. No, ainakin jos ruotsalaiset pysyvät omassa karsinassaan, eivät tule tänne maaotteluun. Niinistön kiinnostus yhteiskunnan asioissa on ollut viime aikoina hieman kateissa, mutta nyt tehtävä on selvästi tarkentunut.

Sosiaalidemokraattinen puolue kävi pyytämässä korkeammilta voimilta johdatusta puolueen kannatuslukujen laskun taittamiseksi. Vastauksena on koronan toinen aalto. Sen myötä demarit (hallitus) saavat asetella suosituksia ja rajoituksia maskien käyttöön, etätöihin, tapahtumien järjestämiseen, koulujen alkamiseen jne. Kansa arvostaa kansalaisistaan huolehtivaa puoluetta ja lupaa äänestää demareita kevään kuntavaaleissa. Ainakin jos toinen aalto kestää sinne asti. Muu polittinen jargonia on sivuseikka. Veroja korotetaan, eläkeikää nostetaan. Hui hai. Who cares !

Myös Kristillisdemokraattinen puolue on lähestynyt Luojaa kannatuslukujen kohoamisen merkeissä. Taivaasta ilmoitettiin kuitenkin, että politiikan tukemisen kiintiö meni jo täyteen. Demarit ovat olleet nöyriä. No, jos vaikka 0,2 prosenttia. Ei mitään kokonaisia prosentteja kuitenkaan. Sitäpaitsi mitä menitte nimeämään puolueen demokraattiseksi. Kristillinen tasajako on aina ennenkin merkinnyt: mulle kaksi ja sulle puolikas. Siinä sitä on demokratiaa kristillisille.

Vihreiden kova poliittinen linjaus on saanut kannattajat hurraamaan ja haukkomaan henkeään. Hallituksesta lähdetään, ellei turpeen käyttöä lopeteta. Heti. Helsingin kivihiilikasat ovat pikku juttu turpeeseen verrattuna. Nyt on kyse ilmaston muutoksen pysäyttämisestä. Se joko pysäytetään tai vihreät marssivat ulos hallituksesta. Näin tuoretta puhetta on vihreiltä harvoin kuultu.

Kokoomus on ollut orpona oppositiossa. Nyt puolue on tehnyt sinunkaupat työnantajajärjestö EK:n kanssa. Molempien johtajat sanovat samat lauseet julkisuudessa medialle ja kansalaisille. Näin eduskunnassa Orpo ei ole enää yksin vaan hänellä on leveämmät hartijat. Verotus on pienennettävä yrityksiltä ja suurituloisilta, paikallinen sopiminen on kirjattava lakiin sakon uhalla ja valtion pitää investoida yritystukiin voimakkaammin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Halla-aho on esitellyt puolueen uusimman linjauksen. Sen mukaan maahanmuuttajien syytä kaikki. Näin uudenlaista mielipidettä ei olekaan maamme poliittisessa ilmastossa ennen nähty. Tottahan toki. Tätä ei ole koskaan tultu ajatelleeksi. Maahanmuuttajat tekevät kaikki rikokset, vievät sosiaalirahat köyhiltä, ottavat vapaat työpaikat ja naiset, elävät suomalaisten kustannuksella ja voivat kaiken lisäksi paremmin kuin kantasuomalaiset. Toki niitä ei nyt korona-aikaan ole paljoa tullut maahamme, mutta onhan niitä täällä aivan liikaa. Halla-aho on osoittanut suorapuheisuudellaan olevansa kekseliäs ja uudistumiskykyinen poliitikko. Selvästi varteenotettavaa pääministeriainesta.

Kepu on yllättänyt kannattajansa raikkaalla ja uudistuvalla puheenjohtajakilvalla. Kaikki kolme puheenjohtajaehdokasta ovat mielenkiintoisia henkilöitä, joiden kautta puolue saavuttaa luottamusta ja uskoa tulevaisuuteen. Toistaiseksi kuluneen kampanjan aikana kukaan ei ole vielä sanonut mitään toisistaan poikkeavaa, mutta viimeistään puoluekokouksessa ehdokkaat tuovat esille uusia kantojaan. Odotettavissa on radikaaleja esityksiä Suomen muuttamiseksi kohti alueiden Kansalaisyhtiskuntaa.
" Lehmiä ei lypsetä, ellei rahaa saada autioituvalle maaseudulle."
" Kaikki suurtilalliset muuttavat navettansa ja sikatilansa ulkomaille, jollei maaseudun tukipakettia kaksinkertaisteta seuraavassa budjettiriihessä".
"Maajussille morsian ohjelma boikottiin, ellei maaseudun poikamiehille roudata morsiammia etelän kaupungeista ."

Ei kommentteja: