lauantai 17. joulukuuta 2016

Danny ja Erika

Lööpeissä eli julkisuudessa on jo viikkoja viitattu/vihjailtu/arvailtu musiikkineuvos Dannyn ja tangokuningatar Erikan suhteesta. Itse en ole oikein jaksanut noteerara koko asiaa, koska media on nykyisin niin paljon täynnä tätä.

Varmuutta asiaan saatiin, kun molemmat osapuolet ovat tunnustaneet jonkinlaisen suhteen olemassaolosta. Se kirvoitti itseänikin mietiskelemään viidenkymmen vuoden ikäeroa ja sellaisen suhteen mahdollisuuksia noin yleisemmin. Dannyllä ja Ericalla on aivan täysi oikeus omiin juttuihinsa. Se on heidän oma asiansa.

Kun itse muistelen ikävuotta, jolloin olin 23 vuotta, en muista ajatelleeni yli seitsemänkymppisiä. Ainoastaan tulee mieleen isovanhempani. He olivat yhtä vanhoja kuin Danny nyt. Olemukseltaan he olivat vanhuksia, enkä uskonut heidän eämässää olevan enää erotiikkaa, lämpöä tai läheisyyttä. Pikemmnkin elämässä selviytymisen problematiikkaa. En myöskään muista niin rankkaa fantasiaa, jossa kumppani olisi edes lähelläkään viittäkymmentä.

Jos taas ajattelen asiaa toisinpäin, asia on vielä kinkkisempi. Nykyisin itseäni viisikymmentä vuotta nuorempi nainen on 15 vuotias teini. Suhde olisi laiton. Kahdeksan vuoden jälkeen olisin Dannyn ikäinen. Toki silloin saattaisin olla jo hourupää ja ryhtyä ajattelemaan tositarkoituksella iloista parikymppistä nuorikkoa. Mutta kun ikäryhmä on lastenlasten ikäluokkaa, yhdistäviä tekijöitä olisi hankala löytää. Voi toki olla, että siinä vaiheessa pää on jo niin pakkasella, että olisin valmis peliin pienestä hymynrippeestäkin. Vaikea uskoa sitäkään tänä päivänä.

Ajatellaan, että nuoripari päättää tehdä jälkikasvua Dannyn 75-vuotislahjaksi. (Tiedän, ettei lapsia
tehdä lahjoiksi, mutta tämä on nyt tällaista kuvittelua). Kun lapsosesta kasvaa murrosikäinen nuori, hän haluaa toki tietää aikuisen maailmasta, erotiikasta ja seurustelusta. Silloin 90-vuotias isäpappa joutuu muistelemaan menneitä. " Kun minä olin sinun ikäisesi 75 vuotta sitten....

No, eihän tämä nyt ole mitenkään ainutlaatuista. Juuri kerrottiin, että Dannyä vuoden nuorempi Mick Jagger on saanut jälkikasvua. Hänelle tämä voi olla pian arkitodellisuutta. Miksei siis ikinuorelle musiikkineuvokselle.

Itse tykkään toisen tyyppisestä suhteesta. Siinä ikäeroa on myös viisi, nimittäin viisi kuukautta.


Ei kommentteja: