maanantai 12. joulukuuta 2016

Ruokaa riitti

Toinen ravintola, jonne me pääsimme kerran viikon aikana oli italialanen.. Se sijaitsi hotellin pohjakerroksessa. Yläkerran baarista sattoi katsella ravintolaan, vaikka se ei tuntunut kiinnostavan ketään. Heti pöytiin ohjaamisen jälkeen tuotiin  antipastoa ja leipää. Antipasto oli paahdettu pieni leipänen yllään graavi lohiviipale. Sen jälkeen alettiin tekemään tilausta. Alkupalat, pääruoka ja jälkkäri. Otimme molemmat katkarapusalaattia, sillä sinä oli jättikatkarapuja. Mukana oli qvinnoasalaattia ja lehtisalaattia. Oli ihan kohtuullisen hyvää. Pääruoaksi otin ankkaa ja kumppani kanavartaan sienirosotolla. Ankka oli erittäin mureaa ja sen kaverina oli makeaa kastiketta, jossa uiskenteli kuumia kuivattuja aprikooseja. Paistetut perunaviipaleet olivat nahkeita. Kanavarras oli hyvin maustettu yrteillä. Risotto oli täyteläinen.. Hieman olisi kaivattu kastiketta kanalle. Jälkkäriksi erehdyin ottamaan talon jäätelöä. Erehdyin, sillä se oli kolme isoa palloa päälystettynä runsaalla kermavaahdolla ja marjakastikkeella. Puoli litraa jäätelöä on ihan liikaa vaikka söinkin sen viimeiseen pisaraan. Limoncellasorbetti oli kevyt ja maukas ja voitti mennen tullen ison jätskiannokseni. Lopuksi meille tuotiin vielä pienet limoncellat eli italialaista sitruslikööriä. Kaikenkaikkaan ihan kiva kokonaisuus.

Seuraavana päivänä menmme hieman epäillen ulkona olevaan Steakhouse-ravintolaan. Edelliset ravintolat olivat olleet hienoja sekä ulkoissti että ruokien suhteen. Kyse oli jenkkityylisestä ravintolasta, jossa olimme jo kerran syöneet myöhäisen aamiaisen ja myöhäisen lounaan. Ruokaa sai nimittäin pääravintolan lisäksi muualta lähes koko ajan. Otin alkuruoaksi maissikeittoa, joka oli oiken maukasta. Ehkä jonkinlainen leipäviipale tai krutonki olisi saanut kuulua joukkoon. Kumppanini caesarsalaatti oli iso kanasalaatti, josta löytyi salaatin ja kanapalojen lisäksi krutonkia ja parmesaanilastuja kostutettuna maukkaalla kastikkeella. Pääruoaksi päätin pelata varman päälle. Otin specialhampparin. Se oli aivan liian iso. Toki oivallisen makuinen. Maukas pihvi, pekonia, ceddarjuustoa, tomaattia, sipulia ja salaattia. Coleslavsalaatti lisäkkeenä ja tietenkin iso kasa ranskalaisia. Aika paljon jäi syömättä, sillä päätin armahtaa itseäni. Ribbsit olivat iso rivi possua, maukkaan kastikkeen kera. Lisänä coleslavsalaattia ja lohkoperunoita. Oikein oiva ja maukas kokonaisuus, vaikka ribbseistä puuttui hieman grillin polttamaa pintaa. Jälkkäriksi otimme molemmat sitruunatorttua. Se vastasi täysin kymppin suoritusta. Makeaa ja nautinnollista. Lopuksi tuotiin pienet lasit sherryä. Ei paha kokonaisuus, vaikka ehkä vaatimattomampi kuin edeltäjänsä japanilainen ja italialainen ravintola.

Ei kommentteja: