torstai 29. joulukuuta 2016

Rikos ja rangaistus

Valio on saanut 70 miljoonan euron seuraamussakon, koska se myi maitoa liian halvalla. Kilpailevat yritykset voivat anoa korvauksia Valion halpismyynnin aiheuttamiin tappioihin.

Entinen huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio passitettiin Vantaan vankilaan kärsimään 10 vuoden tuomiota huumejutussa ja kolmen vuoden tuomiota ns. Trevoc-jutusta. Lisäksi Aarnio joutuu maksamaan valtiolle korvauksina 1,3 miljoonaa euroa.

Valtteri Filppula sai seurata seuransa Tampa Bay Lightingin peliä katsomosta. Mies oli myöhästynyt aamuharkoista ja sai seurajohdolta rangaistuksena yhden ottelun pelikiellon.

Madridin kaupungin ilma on niin saastunut, että kaupunki kielsi tänään parilliseen rekisterinumeroon päättyvien autojen ajon keskustassa.

Filippiinien presidentti Duterte uhkaa pudottaa korruptioon syyllistyvät virkamiehet helikopterista. Presidentti kertoo pudottaneensa aiemmin kidnappajia helikopetrista rangaistuksena rikoksista.

Lappiin on tulossa ensi viikolla jopa 40 asteen pakkaset. Siperiasta on tulollaan kylmää ilmaa ja pakkanen paukkuu talven ennätyslukemissa. Lieneekö tämä rangaistuksena jatkuvista puheista ilmaston lämpenemisestä ?

Verkossa halpaa viina myynyt suomlaismies on tuomittu 2 vuoden ja 8 kuukauden vankeuteen. Virossa toiminut yritys on toimittanut verotonta viina Suomeen. Ilmoitusvelvollisuus ja verot jäivät maksamatta. Valtio menetti tuloja yli 400.000 euroa.

Ei kommentteja: