keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Sipilä sai Ylen sekaisin

Ylessä kuohuu ja syynä on pääministeri Sipilää koskeva uutisointi. Ylen ajankohtaistoimituksen kerrottua pääministeri Sipilän sukulaisten firman liiketoimista valtioyhtiö Terrafamen kanssa, alkoi melkoinen tapahtumasarja. Se sai aikaan todellisen turbulenssin, joka ei liene päättynyt vieläkään. Uutisoinnin jälkeen Sipilä lähetti tukun sähköpostiviesteja toimittaja Vuorikoskelle. Sipilä ei ollut saanut riittävästi aikaa vastata asiaa koskeviin väitteisiin. Siitä paikasta uutistoimituksen päätoimittaja Jääskeläinen antoi määräyksiä asian uutisoinnin rajoittamisesta. Toimittaja Stillerille mätkäistiin varoitus. Jääskeläiselle satoi kritiikkiä. Ylen uutis-ja ajankohtaistoimituksen päälliköt kirjoittivat tukikirjeen Jääskeläisen puolesta. Ylen hallintoneuvosto jätti pyykinpesun johdolle ja antoi tukensa johdon suunnitelmille. Ajankohtaistoimituksen päällikkö Eronen sai tarpeekseen ja päätti erota. Saman johtopäätöksen telki myös toimittaja Vuorikoski.

Tiivistetysti voidaan sanoa, että pääministerin närkästyminen oli liikaa valtiojohtoisen Ylen uutistoimituksen päällikkä Jääskeläiselle ja hän veti suitset äänekkäämmille ajankohtaistoimituksen ihmisille. Tätä voidaan pitää nykyaikana melko ainutlaatuisena. Näköjään pääministeri nauttii jonkinlaista laajempaa koskemattomuussuojaa, toisin kuin muu kansa. Sipilän osalta on tarpeen turvata asiat, jotka koskevat pääministerin omistuksia, sukulaisten yritystoimintaa ja niiden yhteyksiä valtiojohtoisiin yrityksiin.

Hämmästyttävää oli, kun Sipilä esiintyi pipo päässä Terrafamen kaivoksella ja julisti uuden ihmeen tapahtuneen. Aiemmin oikeus oli todennut, ettei kaivokselle anneta kuin määräaikainen toimilupa ympäristöriskien takia. Sen takia ulkomaiset sijoittajat eivät ole halunneet sijoittaa rahojaan kaivokseen. Suuren riskin takia. Nyt pääministeri esitteli ihmettä. Tavalliselle kansalle tuli sellainen olo, että Terrafameen halutaan upottaa lisää rahaa, joka auttaa paitsi sotkamolaisia, myös Sipilän
sukulaisten bisneksiä. Tätä asiaa ei olisi saanut sanoa ääneen. Suomen kansa ei kuulu tietää tällaisista vihjailuista.

Mikä on totuus Sipilän sukulaisten liiketoimien yhteydestä Sipilän julistamaan ihmeeseen, on jäänyt kokonaan selvittämättä. Siis se villakoiran ydin. Sitä ei uskalleta enää ainakaan Ylellä käsitellä. Liekö sitten muissa medioissa. Alma Media on niin suurelta osalta pohjalaisten omistuksessa, ettei se tongi mitään pohjoispohjalaisen Sipilän asioita. Sanoma on ilmeisesti ainoa riippumaton media, joka uskaltaa vielä kaivaa luurangot esiin. Jos lähden yhtään veikkailemaan, ensi viikonloppuna kuullaan tarinasta taas lisää eikä se mairittele Sipilää tai Ylen Jääskeläistä.

Ei kommentteja: