tiistai 27. joulukuuta 2016

Sipilän suosio romahtanut

Gallupit kertovat karua kieltä. Maamme pääministeri, yrittäjien ystävä, Pohjanmaan vastaus Stubbin jupeille ja demareiden ay-jäärille, Juha Sipilä,  on menettänyt kannatuksensa. Vain enää neljännes suomalaisista pitää Sipilän touhuja onnistuneena. Valtaosa, melkein puolet on tyytymättömiä. Äkkipikaisesti voisi luulla tämän johtuvan Sipilä Talvivaarakommenteista ja niihin liittyvistä sukulaisten diileistä. Ehei, ei ollenkaan. Syynä ei ole myöskään puolentoistakymmentä peruutettua lakiluonnosta. Ei todellakaan. Syyt ovat aivan muita.

Tarkkasilmäinen politiikan seuraaja on havainnut muutamia olennaisia muutoksia arkielämässä. Tässä tärkeimmät.

Suomen talous on lähtenyt vauhdilla nousuun. Vaan onko minun, tavallisen mattimeikäläisen talous. Ehei. Mutta naapurin talous näyttää nousevan kohinalla. Tästä osoituksena uudet kirkkaat pihan jouluvalot,  upouusi lumikola ja uusi ulkoharja. Kaikki samalla kertaa. Selvää epätasa-arvoista kohtelua.

Saara Aalto tuli vain toiseksi. Syy on aivan selvä. Nyt britit maksoivat potut pottuina. Suomen hallitus ja pääministeri eivät katsonut hyvällä brittien brexitiä. Hyvä, että Aalto pääsi edes loppumetreille. Normaalissa tilanteessa Suomeen olisi tullut kaksoisvoitto. Sipilä olisi ollut toinen.

Eläkeläisten asema on taas heikentynyt ja paljon. Vaikka nykyisten eläkeläisten asema ei muutukaan, tulevien eläkeläisten eläkeikä on siirtynyt kuukaudella tai kahdella. Voiko eläkeläisiä mikään muu sapettaa yhtä paljon kuin tulevien eläkeläisten kohtalo.

Makeisvero on poistumassa vuoden alussa. Tämä lisää makeisten valmistamista, syöntiä ja kansan lihomista. Vain jumppasalit hyötyvät. Koko muu väki, lapset etunenässä ovat kärsimässä halpojen karkkien himosta. Tilalle härkistä, luomua ja atrian pizzoja ja possua. Uusi jalostamokin rakennettiin vastikään Seinäjoelle.

Alkoholia saa myöhempää ja se on entistä vahvempana. Raitis kansanosa, maamme suoraselkäinen etujoukko, on noussut kapinaan. Pois vahvat viinakset kauppojen hyllyiltä. Emme tarvitse enää yhtään lisää ostareiden nurkilla seisoskelevia maahamuuttajanuoria.

Suomen urheilu on nostettava perinteiselle maailman huipputasolle. Erityisesti perinteiset pohojalaiset lajit kuten paini, pesäpallo, puukkohippa, muilutus ja keihäänheitto on nostettava pois häpeästä. Rahaa huippu-urheiluun heti eikä minnekään Olympiakomitean johtajien palkkoihin.

Nämä kaikki tekijät ovat jäytäneet Sipilän suosiota. Kyse ei ole lainkaan miehen miljoonaomaisuudesta tai vakuutuskuorista. Se on pelkkää kateellisten nurmolaisten ja veteliläisten panettelua.

Ei kommentteja: