maanantai 21. maaliskuuta 2016

Espoon Blues konkurssiin

Pitkään ja pitkämielisesti tahkottu Jääkiekko Espoo Oy:n taru on loppunut. Oikeus määräsi yhtiön konkurssiin, koska verovelkojen maksajasta ei löytynyt takeita. Velat olivat kohonneet jo 740.000 euroon. Se lopetti Bluesin lennon. Pelaajista suurin osa oli siirtynyt muihin seuroihin ja Bluesin loppukauden pelasivat pääosin seuran junnut.

Nyt on kiinnostavaa seurata mitä Liiga tekee seuraavaksi. Näyttääkö se vihreää valoa Bluesin raunioille tehtävälle jääkiekkoseuralle ? Joskus myöhemmin kuin ensi syksynä ? Ainoa varteenotettava seura pääkaupunkiseudulla on Kiekko-Vantaa, joka pelaa Mestiksessä. Liiga haluaisi varmasti toisen kiekkojoukkueen suljettuun liigaan.  Ensi syksynä pelataan taas viidellätoista joukkueella kuten tänäkin vuonna. Katsojaluvut tulevat jatkamaan laskuaan. Mikäli Liiga näyttää vihreää valoa vuoden kuluttua yhdelle Mestisjoukkueelle, saattaa tarjolla olla uusi seura (yhtiö) pohjoisesta. Tällaisia seuroja voisivat olla Jokipojat Joensuusta, Hokki Kajaanista tai Hermes Kokkolasta. Varmasti myös Turun TuTo on kiinnostunut Liigasta. Mutta mikään niistä ei ole pääkaupunkiseudulta.  

Liigan uusi johto saakin mukavaa puuhaa. Toimitusjohtaja Rannisto ja puheenjohtaja Puttonen saavat pian seuraajia. Vahvan kannan sanovat kuitenkin nykyiset seurajohtajat. Mutta mikä se on ? Nyt tarvitaan viisastenkiveä, sillä ennustajat odottavat parin kolmen seuran siirtyvän Venäjän tai uuden perustettavan Euroopan liigan piiriin. Se tekisi Suomen Liigasta maakuntasarjan. 

Ei kommentteja: