tiistai 29. maaliskuuta 2016

Liiga menossa finaaleihin

Kauden liigapelit ovat saavuttamassa arvoisensa lopun. Tai miten sen nyt ottaa. Runkosarjaan neljä parasta kamppailee myös mitaleista. Runkosarjan ykkönen. HIFK kohtaa JyPin ja kakkonen Kärpät Tapparan. Mitään yllätyksiä ei ole tullut. Tämä lienee aika lailla sama kuin pelaajabudjetti. Ehkä JYP on korkeammalla ja TPS matalammalla kuin seuran (tarkoitan yhtiön) panostus. Tämä on toki urheilullisesti harmillista. Pienen budjetin Pelicans on antanut hyvin vastusta ensin kaupalle ja sitten IFK:lle. Mutta seinä on vastassa. Kausi on tasainen, mutta samat joukkueet jylläävät. Jos pitäisi ennustaa voittaja tulee parista Kärpät-Tappara.

Itse ehdottaisin, että liigajoukkueet sitoutuisivat ottamaan kentällisen omia junioreja joukkueeseen. Muut pelaajat voisivat olla mitä vain.  Näin saataisiin lisää paikallista väriä ja nuorten pelaajien esiinmarssi.  Nyt A-junnujen kullasta kamppailevat kaksi liigan heikointa seuraa Blues ja Ilves.  Se voi johtua myös siitä, että parhaat juniorit ovat pelanneet Parhaiden liigaseurojen riveissä ja jatkavat edelleen kautta siellä.

Itse en aio seurata pelejä ellei niitä näytetä maksuttomilla kanavilla. Meikä suunnistaa Etelä-Ranskaan ja yrittää tuijotella aurinkoa terassilta käsin. Ehkä kaivan joskus esiin Ylen Puheen taajuuden ja kuuntelen tätä jännittävää "tasaista vääntöä". Mutta vain hetken.

Ei kommentteja: