keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Stubb jatkaa

Päivä päivältä Kokoomuksen puheenjohtajavaali lähestyy. Kansa odottaa jännittyneenä saako Alexander Stubb jatkoajan vai pyyhkiikö suuri luuta konservatiivipuolueessa. Rikkaiden puolustaminen on ollut Stubbin johtoajatuksena. Se on saanut sanoin kuvaamattoman vastaanoton erityisesti työtätekevien, työttömien, eläkeläisten, vammaisten, lapsiperheiden, opiskelijoiden ja yliopistoväen keskuudessa.

Puheenjohtajakisaa on käyty pitkään kulissien takana. Ensin Vapaavuori lähti pois ja kieltäytyi kunniasta. Nyt potentiaalisista ehdokkaista Petteri Orpo on sanonut harkitsevan ehdokkuutta vasta joskus tulevina vuosina. Jotkut piirit ovat nostaneet Hjallis Harkimon nimen haastajien joukkoon. Kenties tähänkin näytelmään kaivataan narria. Yhtään naista ei ole tähän mennessä näkynyt kaavailuissa tai edes spekulaatioissa. Ovatko naiset sivuraiteilla kokoomuksessa ?

Kokoomuksen todellinen johtaja Ben Zyskowicz kertoi, että Stubb on hoitanut hyvin hommansa ja hän saa jatkaa. Ben tietää mitä puhuu. Varakas yläluokka on tyytyväinen. Näin ollen näyttää siltä, että kesäinen puoluekokous jää pelkäksi terassitapaamiseksi ja kumileimasimeksi. Stubb ajaa uusliberalistisella otteella oikeiden tahojen asioita. Gallupeista viis.

Muut eduskuntapuolueet ovat mielissään. Toivottavasti Stubb jatkaa. Toivottavasti Stubb jatkaa ylimielisiä toilailujaan. Toivottavasti Stubb jatkaa rikkaiden puolustamista. Sipilä on oppinut jo jotain. Hän kävi ensi puutöissä SAKssa ja jatkaa torstaina tiskaamalla PAMissa. Keskustapuolueen kannatus on kaventunut hieman, muttei mitenkään pahasti. Hallituksen töppäillyt ovat menneet Stubbin piikkiin. Demarit ovat valmistautumassa historialliseen vaalivoittoon istumalla hiljaa nurkassa. RKP miettii kuumeisesti minkä ministeripaikan he ottavat kolmen vuoden kuluttua Perussuomalaisilta. Sari Essayah näkee unissaan itsenä pelastamassa Suomen kansaa ministerisalkku kädessä.

Veikkaustoimistot ympäri maailman pitävät Stubbia varmana hevosena. Häntä ei kiilaa ojaan kukaan
muu, ellei sitten paljastu jotain luurankoja jonkun kaapista. Muuten Alex johdattaa joukkonsa kohti
kolmen vuoden kuluttua odottavaa oppositiota. Siihen asti köyhä kansa jännittää pidätellen
hengitystä.

Ei kommentteja: