perjantai 11. maaliskuuta 2016

Liigan runkosarja päätökseen

Liigan runkosarjassa pelattiin 60 kierrosta. Suuria yllätyksiä ei sarjatilanteeseen saatu. HIFK voi selvästi sarjan ja myös kärkikuusikkoon oli ahtautunut tuttuja seuroja.  Edellisvuosien tyyli on jatkunut. Pienenä yllätyksenä voidaan pitää SaiPan sijoittumista kärkikuusikkoon. Pienellä rahalla pelaavalla joukkueella oli ovet pelaajahankinnat. Sen vastakohtana oli TPS, jonka huomattavasti kalliimpi pelaajakalusto jäi "säälipleijareihin".  Kyse on varmasti myös koko organisaation toimintatavoista. Ensi viikolla nähdään pelastaakin kukaan Espoon Bluesia konkurssilta. Syksyllä aloittaa tulokasseura Mikelin Jukurit liigadebyyttinsä.

Joka tapauksessa pudotuspeleistä odotetaan tasaisia "vääntöä". Kärkinelikossa eli mitalipeleistä pelannee HIFK, Kärpät ja Tappara. Neljännen paikan napannee JYP.

Liigan jatkosuunnitelmat ovat hämärän peitossa. Epäilijät sanovat, että pari kolme joukkuetta siirtyy lähivuosina joko KHL: n tai perustettavan CHL:n sarjaan. Mikäli niin ei käy, kannattaisi kehittää pudotuspelejä lisäämällä säälijoukkueita. Nyt sarja päättyi viiden joukkueen ja paikkakunnan osalta. Seuraavaksi pelataan harjoituspelejä elokuussa, viiden kuukauden kuluttua. Toinen vaihtoehto olisi pidentää kautta ja harventaa pelirytmiä. Pelien määrää ei kannata lisätä, sillä taso on ajoittain kovin tasapaksu.

Ei kommentteja: