maanantai 21. maaliskuuta 2016

Virpoja ovensuussa

Viime päivinä on noussut otsikoihin  perussuomalaisen valtuutetun kriittinen kommentti koskien virpomista. Erityisesti vierasmaalaisten virpomista. Havainto on aivan oikea. Jo vuosisatoja virpominen on ollut suomalaislasten työntekoa, jolla rahoitetaan lasten koulunkäyntiä, harrastuksia ja tarvittaessa perheen ja vanhempien kuluja. Virpominen on ortodoksien perinne itä-Suomesta. Vaikka ollaankin EU:n jäseniä on virpominen ollut suomalaista lapsityötä, josta ei peritä veroa. Mitä siitä tulisi, jos ulkolaiset lapset pääsisivät suomalaisten apajille ? Elintaso laskisi ja perheillä menisi entistä huonommin. Tämä on nyt perussuomalaisten puolelta nostettu hallituskysymykseksi.

Tarkoituksena on  virpomistutkinnon kautta kouluttaa lapsia tähän työhön. Tutkinnossa on kolme tasoa: Mini-Master, Maxi-Master ja Maisteri. Tutkinnot koostuvat kolmesta osiosta: Suomen kieli, virpomisen historia, perinne ja tavat sekä yrittäjyys, säästäminen, sijoittaminen ja siihen liittyvä lainsäädäntö. Tutkinnon myötä lapset saavat virpomistodistuksen, joka esitetään ovikellon soittamisen jälkeen kodin kynnyksellä. Virpominen tullaan myös rajaamaan palmusunnuntaihin klo 10-14 väliseksi ajaksi taajamissa ja klo 8-13 väliseksi ajaksi haja-asutusalueilla. Siellähän pitää nousta jo aamukuudelta aamutoimiin.

On selvää, että vierasmaalaiset lapset putoavat kelkasta jo ensimmäisessä osiossa eli Suomen kielessä. Mutta aivan varmasti kolmannessa osassa eli sijoittamisessa. Siinähän on paljon vaikeaa käsitteistöä, jota ainakaan arabimaiden lapset eivät ymmärrä. Näin meikäläisten lasten yksinoikeus pystytään säilyttämään eikä virpomispalkkoja lähetetä maahanmuuttajien sukulaisille kaukomaille. Tämä on ensiarvoisen tärkeää kansantalouden kasvattamisen ja kestävyysvajeen kuromisen kannalta.

Virpomista valvomaan perustetaan kuntiin virpomistarkastajien ja virpomisohjaajien virkoja. Niihin valitaan tosisuomalaisia, hyvämaineinen virpomisveteraaneja. Toiminta rahoitetaan uudella pääsiäisverolla, jota maksetaan kaikenlaisesta pääsiäisrekvisiitasta; höyhenistä, mämmistä ja
pääsiäismunista.

Aloite käsitellään hallituksessa pikaisesti, ennen ensi syksyä. Näin suomalaiset virpojat ehtivät saamaan todistuksen ja mandaatit koko toimintaan ennen ensi vuoden palmusunnutaita.

Ei kommentteja: