Suomen ulkopoliittisen Natoinstituutin vanhempi guru, tutkija ja tukija Charly Simon- Salonius-Paternak-Reagan-Paasikivi-Mannerheim toteaa, että Ruotsi on selvästi lähentynyt Natoa. Sen huomaa hänen mukaan kun seuraa Suomen ulkopoliittisen Natoinstituutin Ruotsin Natomyönteisten tutkijoiden kommentteja.
"Tyyli on selvästi muuttunut ja Ruotsi ja istituutin tukijat ovat kommenteissaan lähempänä Natoa kuin eilen. Nyt on enää se pulma miten Suomikin päättäisi liittyä Natoon samaan aikaan. Äänensävyt ovat positiivisempia ja ulkoisen uhkan vaara on konkretisoitunut. Suomen kannattaisi ottaa nyt huomioon mitä Ruotsissa tapahtuu ja mitä Ulkopoliittisen Natoinstituution vanhempi tutkija on sanonut jo monta vuotta. Se on nyt järkevin tapa taata Suomen ja Ruotsin yhteinen puolueetto... puolustus. Siis NATOn kanssa se on helpompaa ja turvaa NATOn taloud... Suomen ja Ruotsin rajojen koskemattomuuden.
Nyt joka tapauksessa Tietty osa Ruotsin mielipidettä on muuttunut. Tämä on selvä merkki, jota olen odottanut. Järkevintä minun mielestäni olisi Suomenkin hallituksen tehdä päätöksiä uudesta puolustustrategiasta tänä vuonna tai kesään mennessä. Pääsiäisenäkin voisi olla suuntaviivat valmiina. Ehkä ensi viikolla voitaisiin neuvotella Ruotsin kanssa. Tai miksei jo huomenna."
Suomen ulkopoliittisen (miksei myös sisäpoliittisen, onhan NATO kohta myös sisä-Suomessa) istituutsionin vanhempi hutkija Charles Sanonpahan-Parastani-Reagan-Tatcher-Mannerheimintien mukaan jo vuosia on näkynyt istituutingin kannan lähentyminen Natoa.
"Ainakin minusta homma on selvä. Mun kantani on selkiytynyt Natoa tutkiessaan ja myönteinen suhtautuminen on tutkimusten tulosta. Olen jo pitkään huomannut muutoksen tuulia Ruotsin ilmastossa, ilmassa ja kelissä."
"Se voi olla vain merkki Natokannatuksen kasvamisesta. NATOn mielestä Suomi on tervetullut rahoittamaan NATOn hupenevia määrärahoja. Instituutti voi maksaa osan omasta valtionavusta, jos se saa olla NATOn tutkimuslaitos."
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti