sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Frans Ruotsin euroviisuedustajaksi

17-vuotias Frans Jeppsson-Wall valittiin Melodiefestivalenissa Ruotsin Euroviisuedustajaksi. Biisin nimi oli " If I were sorry." Toukokuussa järjestettävät viisukisat kilpaillaan Ruotsissa. Frans on ollut idoli jo 10-vuotiaasta. Erityisesti Franssia fanittavat nuoret tytöt. Monia kovia kilpailijoita, sävellyksiä ja huippusovituksia jäi taakse.

Olen jo monena vuotena seurannut Ruotsin viisukarsintoja. Ne ovat kuin pienet Euroviisut karsinoista lähtien. Jo alkukarsinnoissa on kymmenien tuhansien yleisö. Biisit on sovitettu viimeisen päälle lavaesiintymisestä unohtamatta. Suomen viisukarsinnat muistuttavat puupökkelilöiden showta koulujen kevätjuhlissa. Vaikken olekaan suuri viisufani, on ruotsalaisten musiikillinen taso kova. Naapurilla on perinteitä, menestystä ja paljon rahaa. Musiikkiteollisuus on miljardibisnestä.

Itse asiassa olin aika tyytyväinen Fransin voittoon, sillä taakse jäi niin kovia esityksiä. Nyt muillakin mailla on vielä mahdollisuuksia.  Ellei sitten kaikki Euroopan alle 14-vuotiaat tytöt iske silmiään nuoreen ruotsalaisviisuilijaan. Mutta ehkei sentään. Toisaalta, vauras Ruotsi voisi järjestää kisoja vaikka joka vuosi. Muut pääsisivät halvemmalla.

Oma suosikkini oli toiseksi tullut Wiktoria. Paras biisi oli kuitenkin kolmanneksi jäänyt Oscar Zian kappale " Human".  Tällä biisillä Ruotsi olisi ollut myös ensi vuonna kisaisäntänä. Onneksi se jäi tällä kertaa pronssille.

Ei kommentteja: