tiistai 1. maaliskuuta 2016

Harkimo näpäytti Kojonkoskea

Harry Harkimo heitti noottia huippu-urheilun kehittämiskeskuksen toiminnasta ja mäkihypyn kehnosta tilasta. Harkimo arvosteli erityisesti yksikön johtajan Mika Kojonkosken touhua sekä yksikön johdosta että Kojonkosken johtaman mäkihypyn tilasta. Harkimon mukaan huippu-urheiluyksikkö puuhailee omiaan. Viime vuosien menestyslajit jääkiekko, lentopallo ja koripallo eivät ole missään tekemisissä huippu-urheiluyksikön kanssa. Mäkihypyn tilanne on surkein esimerkki huippu-urheiluyksikön aikaansaannoksista. Valoa ei näy tunnelin päässä.

Kojonkoski vastaa Harkimolle, että huippu-urheiluyksikön toiminta on paljon muutakin. Ei pidä yleistää yhden yksityiskohdan takia kaikkea.  Mitä on saatu aikaan, sitä Kojonkoski ei kerro.

Ulkopuolisesta näyttää siltä, että urheilujohdossa puuhaillaan ja organiseerataan jotain hienoa kehittämistä, mutta itse huippu-urheilu ja urheilijat ovat omissa oloissaan. Muutenkin koko urheiluhallinto on myllätty otteen kuosiin. Urheilun keskusjärjestö on nykyään Valo, jonka sisään on yhdistelty olympiakomitea, lajiliitot, Suomen liikunta ja urheilu, kuntourheilumuotoja jne.  Onko tässä järkeä ja näkyykö Valoa urheilujärjestelmän tunnelin päässä ? Ainakin arvokisojen mitalisaaliin on pienentynyt vuosi vuodelta. Rahamäärät ovat pysyneet samana tai kasvaneet. Siinä on jotain outoa.

Ei kommentteja: