sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Mäkäräisen kommentista pöhinää

Kaisa Mäkäräisellä otti lopulta pronssia viimeisellä matkalla. Ulkomaisen toimittajan haastattelussa hän totesi huolimattomasti, että kova paine kun koko maan ampumahiihto on hänen varassaan. Paikalla sattui olemaan YLE kameramies ja englannin kielinen kommenttintallentui ohjelmaan. Tästä kommentista tuli hieman katkeraa noottia joiltakin tahoilta.

Tässä taas nähdään, miten totuuden puhuminen ei aina ole järkevää huippu-urheilijalle. Niin nyt kuitenkin pääsi käymään. On selvää, että kommentti ei tunnu mukavalta kisoja tahkoavista urheilijoista, jotka sijoittuvat vuosittain lähemmäs sijaa sata kuin mitalisijoja. Sponsorit tai urheilujohtajat eivät myöskään kaipaa totuudenpuhujia. Mutta pitää myös ymmärtää todellisuutta. Ampumahiihto on ollut vuosikausia Kaisa Mäkäräisen menestyksen varassa. Sitä painetta ei voi ulkopuolinen ymmärtää. Sen sanominen ääneen voi hieman keventää oloa. Tai sitten se pahentaa tilannetta entisestään.

Päävalmentaja Laaksonen on sanonut lopettavansa. Sillä ei liene mitään tekemistä Mäkäräisen menestyksen tai muiden menestymättömyyden kanssa. Uuden valmentajan epäkiitolliseksi tehtäväksi jää uusien menestyjien kehittäminen. Mäkäräisen lopettaminen olisi kohtalokas isku Suomen ampumahiihdolle.

Ei kommentteja: