Ostin hiiliteräspannun. Innostuin pannusta, kun luin siitä ja kuuntelin telkusta esittelyä. Kyse on ranskalaisten kokkien käyttämästä paistinpannusta. Sen sanotaan olevan ikuinen. Sen pintaan muodostuu rasvasta suojaava kelmu, joka on teflonmainen. Sitä varten ennen paistinpannun käyttöä siinä suoritetaan rasvapoltto. Sen voimtehdä sianihralla tai rypsiöljyllä. Pannu rasvataan ja kuumennetaan, niin että siitä nousee savua. Tämä toistetaan mielellään kymmenen kertaa. Pannun pohja muistuu ja se näyttää vanhalta ja kuluneelta. Kuitenkin pidemmän käytön myötä pannun sisus muuttuu kokonaan mustaksi. Se estää ruoan tarttumasta pohjaan. Pannussa käytetään toki paistorasvaa, mutta se saa samalla suojaavan pinnan. Mikäli pannu vääntyy kovassa käytössä, sen voi vasaroita tasaiseksi. Pannun sanotaan olevan myös nopeampi kuumenemaan ja jäähtymään. Se on hiiliteräspannun ominaisuus.
Ostin pannun verkkokauppa.comista. Se maksoi vaivaiset 38 euroa. Marketeissa parhaat pannut maksavat 50-100 € välillä. Tämän merkki on Lacor. Sitä ei löytynyt marketista. Pannu on aika painava. Siinä on jo sinänsä hohtoa. Rasvanpoltin pannun yhdeksän kertaa, jolloin pohjaan muodostui mustaa mömmöä. Paistoin sen jälkeen pannussa kalaa aika varovaisesti. Se oli turhaa, sillä pannu ei ollutkaan niin " äkäinen kun olin luullut. Pesin pannun vedellä ja pyyhin kuivaksi. Katsotaan ajan kanssa tuleeko tästä suosikkityökalu keittiöön. Nyt suosikkini on paksu sveitsiläinen veitsi. Se on niin terävä, että sillä voi leikata huhuilta siivet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti