tiistai 29. maaliskuuta 2016

Hernekeitto

Hernekeitto, Herdari, Hertsikka, Papusoppa, Rokka. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ostin Ahlmannin oppilaitoksen kahvilasta luomuherneitä.  1 kg herneitä maksoi 2 euroa. Paikkaaja oli Jarkko Ahtila Hattulasta.

Ainekset
1/2 kg luomuherneitä
2 ltr vettä
1 iso porkkana
1 iso sipuli
300 gr savukylkeä
200 gr palvikinkkua
1/2 dl sinappia
1 rkl meiramia
2 lihaliemikuutiota
Suolaa

Laitoin eilen puolet kilon hernepaketista likoon ja huuhtelin niitä tänä aamuna. Sitten herneet hellalle. Keittelin herneitä pari tuntia. Sitten lisäsin ison porkkanan ja ison sipulin joukkoon. Lisää vettä. Sen jälkeen lisäsin 300 g savukylkeä. Annoin rokan porista puoli tuntia. Lisäsin vielä 200 gr palvilihaa, vettä, kaksi lihaliemikuutiota, suolaa, 1/2 dl sinappia ja ruokalusikallisen meiramia. Puoli tuntia vielä porinaa ja siinä se oli. 

Herkullinen soppa. Uskomattoman maukas keitto. Olen tehnyt hernekeittoa niin monta kertaa. Yleensä teen sitä HK:n pussipakkauksesta. Muut osat ovat suojan kun edellä. Olen tehnyt myös hernekeiton kuivatuista herneistä. Tämä oli kuitenkin jotain paljon parempaa. Nyt suitsitaan luomuherneille. Homma vie toki aikaa, mutta keittoa tuli neljän litran kattilallinen.

Ei kommentteja: