perjantai 18. maaliskuuta 2016

Keskustan konkarit hakeutuvat uusiin asemiin

Keskustapuolueen veteraanipoliitikot ovat hakeutumaan uusiin tehtäviin. Eikö heille ole mitään roolia vai ovatko henkäisi kyllästyneet nykymenoon ?

Paavo Väyrynen katkeroitui Juha Sipilän kuuroudesta ja perustaa nyt uutta puoluetta vai oliko se kansanliike. Joka tapauksessa Väyrynen putoaa taas uudella tavalla planeetan pinnalle. Pahimmassa tapauksessa Väyrynen imee kestulaisten ja perussuomalaisten kannattajakunnast merkittävän siivun. Molempien protestiääniä. Väyrynen on menettänyt tempauksillaan kasvonsa niin usein, että siitä on tullut hänen tavaramerkkinsä. Hän on kuin ikuinen murrosikäinen, joka kääntää kelkkaansa uudelleen ja uudelleen.

Esko Aho on siirtymässä Venäjän suurimman säästöpankin Sperbankin hallitukseen. Aho on ollut Sitran johtajana, anomaan johtoryhmässä ja pyörähtänyt myös jenkkien yliopistomaailmaan Harvardiin. Nykyisin Aho on jonkinlainen vaka vanha Väinämöinen ilman, että kukaan kuuntelee häntä. Vaikea ymmärtää siirtymistä venäläispankin hallitukseen tällaisessa kansainvälisessä tilanteessa.

Matti Vanhanen on ilmoittautunut vuoden 2018 presidentinvaaleihin, koska edellisellä kerralla jäi hampaankoloon tappio Niinistölle. Hän ei ole ilmeisesti katsonut peiliin tai Niinistön kansansuosiota. Sipilä on ainoa keskustan nykypoliitikoista joka voisi haastaa istuvan pressan. Vanhasen päivät ovat luetut politiikan saralla.

Mistä tässä on oikein kysymys ?

Näyttää siltä, että veteraanit hakevat uusia asemia, koska nykytilanne kyllästyttää. Tilanne on umpikujassa, eikä heillä ole ollut saumaa hyvän menneisyyden ja johtoaseman menetyksen jälkeen. Varmasti myös uudet ja nuoret tuulet puhaltavat keskustapuolueessa eikä se tarjoa kiinnostavia asioita näille puolueen suolapatsaille. Pakokauhu on väärä sama, mutta jotain pakonomaista tässä touhussa näyttää olevan. Vain vanha kettu Mauri Pekkarinen jaksaa polkea vanhoja latuja. Ehkä hän ei osaa tai halua muutosta. Hän øn osannut pelata korttinsa oikein ja tekee mistä tykkää: Pörrää eduskunnassa. Hänhän on eduskunnan varapuheenjohtaja. Vanhanenkin on eduskuntaryhmän puheenjohtaja, mutta kun keskustalainen Sipilä on pääministerinä ei eduskuntaryhmälle jää muuta homma kuin painaa kumileimasinta omien ministerien puolesta.

Ei kommentteja: